Biografija

Biografija Dejana Dragovića

Advokat Dejan Dragović rođen je 09.10.1986, godine u Podgorici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici 2010. godine, odbranivši rad na temu Evropsko ugovorno pravo.

Govori engleski i služi se ruskim jezikom.

Član je Advokatske komore Crne Gore od 2017. godine.

-Stručna znanja i iskustva u advokaturi advokat Dejan Dragović sticao je i usvajao radeći kao dugogodišnji saradnik u staroj i uglednoj kancelariji GLIŠIĆ iz Beograda gdje je imao prilika da učestvuje i da se istakne u složenim pravnim predmetima.

Zbog stečenog znanja i iskustva kao saradnika u advokaturi Dejan Dragović je advokat koji odlično poznaje procesna i materijalna prava u Crnoj Gori a podjednako i u Republici Srbiji.

-Kao advokat branilac učestvovao je i isticao se u brojnim slučajevima tokom trajanja litija u vremenu velikih političkih tenzija u Crnoj Gori. Tokom perioda izraženih političkih tenzija mnogi građani su lišavani slobode i diskriminisani, ali zbog brzog i efikasnog pristupa i djelovanja Dejana kao advokata pred Upravom policije i pred raznim tužilaštvima u Crnoj Gori, gotovo svi krivični predmeti zatvoreni su već na samom početku, a osumnjičeni čiji je Dejan bio advokat našli su se na slobodi i njihova prava više nisu bila ugrožena.

-Stručno iskustvo u radnim odnosima i sporovima advokat Dejan Dragović sticao je zastupajući i savjetujući velike kompanije, gdje je aktivno učestvovao u radnim sporovima i regulisanju prava i obaveza između poslodavaca i zaposlenih.

Zbog zavidnog znanja i iskustva u oblasti radnih odnosa i iskustva u radnim sporovima Dejan je advokat koji je mjerodavan za pravno savjetovanje privrednih subjekata u odnosima sa svojim zaposlenima, kako bi se pravovremeno i efikasno djelovalo u odnosima poslodavac-zaposleni.

Kvalitetno pravno savjetovanje  u regulisanju  radnih odnosa  je od ključnog značaja radi kvalitetnog funkcionisanja privrednih subjekata i uspjeha u poslovanju.

-Dejan Dragović svojim porodičnim porijeklom dolazi iz svešteničke porodice Dragović, i njegovi preci kao pravoslavni sveštenici u narodu tradicionalno su primjenjivali običajna prava i zakone na području današnje Crne Gore i Hercegovine.

-Dejanov pristup advokatskom poslu i osnovne osobine jesu ozbiljnost, analitičnost, srdačnost, pravovremena reakcija i posvećenost u odnosima prema svojim klijentima i rešavanju njihovih slučajeva.

Prema shvatanju Dejana kao advokata za kvalitetno zastupanje klijenata i stranaka, kvalitetnu saradnju i konačan uspjeh u postupku ili u sporu neophodno je apsolutno povjerenje i kvalitetna komunikacija između klijenta i advokata.

-Prema mišljenju većine svojih klijenata i stranaka kao i većine kolega advokata, Dejan Dragović je advokat koji je maksimalno odgovoran i koji se krajnje posvećeno bori u cilju ostvarenja prava i pravnih interesa svojih stranaka.

-Advokat Dejan Dragović je uvijek dostupan svojim strankama ali i svim građanima kojima je potrebna stručna pravna pomoć.